Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2011 00:17 - Мнение на ПИКАР от един сайт
Автор: nestinar Категория: История   
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте, приятели! Поставям този текст в дискусии единствено заради формата му, който не ми позволява да го поставя на стената на групата. Преди време ви разказах, че съм открила интересно мнение под една статия на един Пикар, когото поканих в групата, но се оказа, че той не ползва фейсбук за наше съжаление. Днес по случайност преоткрих тази статия и с огромна радост открих, че той ми е дал повече информация и подробности в друг свой коментар, който непременно искам да споделя с вас, защото мисля, че ще ви бъде интересно. Слагам и предишния му пост, а накрая ще посоча и линк към статията, под която се развива действието:

Моите уважения към г-н В.Бъчваров,
http://skandalno.net/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5/%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0-%D0%B5-%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BC-%D1%82%D1%83%D0%BA-%D0%BE%D1%82-7-6019/comment-page-1#comment-23890
но „топлата връзка” в темата е отдавна открита.Огромният принос за разкриване произхода на българите е на проф.д-р Ганчо Ценов в капиталния му труд „Произходът на българите и начало на българската държава и българската цръква” от 1910 г.По важните за България исторически въпроси проф.д-р Г.Ценов има и много други сериозни трудове,които са определящи за българската история.Става дума за истинска нучна работа с доказателства – документи,археологически данни, езикови фактори и научна логика.Този истински българин е преследван от властта в България в края на ХІХ в. и първата половина на ХХ в.: оплюван е достъпът му до „академичната” историческа общност в Университета, управляван в този сектор ефективно от руска агентура, масони и слависти работещи в България, срещу интересите на България.Направете си труда да видите кои са били по това време председатели на БАН,председатели на историческата секция на БАН,премиери и подобни управленци.На много от тях висят паметни плочи на местата където са живели,периодически се появяват статии за живота им,творчеството им и приносът им за българската история?!.Има и кръстени улици на тяхно име?!По учебниците на тези продажници и сега учат студентите по история.След 9.9.1944 г. проф.д-р Ганчо Ценов е забранен и никой не знае за този велик учен.Забранен е заради това,че е патриот доказал истината за българите.И в момента „историци” плагиатстват от него,като в същото време го премълчават или преиначават.Също както в предишната България.И днес го критикуват неграмотно, очевидно изпълнявайки чужди поръчки!
Самият Г.Ценов описва трагичния резултат от дейността на „българските историци” при подписването на Ньойския договор.
Трябва повече да се чете,но и да се разсъждава върху това,което се чете.
До Христо – Така че,не е само до червените историци,а до всички историци на възлови места в държавата ни след Освобождението и до ден днешен!!Това е показател как и от какви историци се „подпомага” управлението на България от 130 г. насам.Да не говорим за управленците.
Трябва да се обединим,а не само да се папагалства за червени,сини или оранжеви.
До Марчела Петрова – глупавите теории за преселението на народите са четиво за наивници.Говорил съм с ирански историк.На въпросът ми имат ли научна информация за присъствие на български племена във вътрешна Азия той направо се изсмя.Сподели,че персите по времето на Ксеркс І говорят за български племена, които са първите с които „започва” Европа – не с гръцки или с някакви други.Автохтонния характер на местоживеенето на българите,а и не само на тях е доказан от Г.Ценов,но това не отговаря на интересите на Русия,Австро-Унгария и разни слависти,които лъжат с всичка сила,а ние търсим от къде сме дошли!?Сами обявяваме земята на дедите си за спорна!
Затова сме разпокъсани и разединени. Проядени сме отвътре.

Следва моята покана: Моля за някаква връзка с ПИКАР, това за иранския учен е крайно интригуващо! Ако желаеш, ела да ни разкажеш нещо повече тук......

ПИКАР: Уважаема Десита,
Видях сайта за връзка.Винаги се радвам да науча за разсъждаваща българка.
Най-страшното у нас е,че освен фалшивата история на България с която са осакатени поколения българи, днес със съжаление се наблюдава интересен феномен.Огромен брой млади хора имат в главите си много информация, която обаче не могат да обработват адекватно.Да не говорим за разсъждения върху нея и изводи от такива разсъждения.Това касае и начина на възприемане от тях /когато научат нещо/ на вярната българска история тъй като гъмжи от невярна официална такава.В такива условия най-активни са първосигналните участници с най- различно образование в режим „черно-бяло” –
в обикновени разговори и дори в дискусии – те възприемат различното с недоверие и много рядко се замислят; търсят веднага доказателство за различното,а не за приетото без доказателство официално. Проблемът е много широк и дълбок и е чисто политически!Ние и сега правим фалшива демокрация и затова продължава да се налага официално старата фалшива история – леко рафинирана разбира се.Когато се разреши политическият проблем у нас, тогава ще може да се установява официално истинската ни древна история.Неотдавна на един международен форум на архитекти в София / доколкото си спомням във връзка с архитектурното оформление на центъра/ дори един от американските участници сподели пред камера,че знаел за 7000 годишната история на българите.От историческата секция на БАН обаче ще Ви дадат друга информация! Историците и политиците,за съжаление /към първите/, няма да са тези които ще наложат истината у нас.Думата ще има интелигентната част от разединеното ни общество и тогава духовно независимите историци- патриоти ще могат да помогнат професионално с доказателствата,които са много добре известни.Основният проблем е липсата на официална интелигенция у нас.Не защото липсват интелигентни хора,а по други причини.
Благодаря за поканата да поразсъждаваме.След Великден !
Весели празници! 

И НАЙ-ВАЖНОТО: До Десита
Видях,че адреса е във facebook.,където няма да имам възможност да участвам активно.Затова отговарям тук на въпроса
относно иранския историк.Работил съм няколко години в Техеран.Хазаинът на къщата в която живеех беше интелигентен човек и се интересуваше много от България, какъв език говорим,за културата ни и пр. Личеше,че изпитва истинско уважение към България. Каза ми,че имал приятел историк от когото знаел за древната култура на българите и аз /от чист интерес към историята/ поисках,ако е възможно, да покани този свой приятел.Оказа се,че човекът е потомствен историк, но е завършил история по настояване на баща си – професор по история.Отдавна вече се занимавал с търговия и живеел повечето време в САЩ.Много се очудих като каза „..по времето на Ксеркс І – аз не съм историк по образование и дори от него научих кога точно е живял Ксеркс І – е пренесена информация за живеещи българи,при походите на Ксеркс І от Мала Азия през морето към Гърция.Става дума за областите Битиния и Мизия и през Босфора в Тракия. Затова той каза „..и вие сте древен народ като нашия,а и вие сте първите с които започва Европа”По това време още персите говорят за българи,не за тракийци,босфорианци или някакви си други. Трябва да се знае,че иранците са горди хора, не обичат гърците, а турците направо смятат за прахоляк без култура, който живее на територия населявана от народи с древна култура,а те за зла участ са ликвидирали тази култура с настаняването си на тази територия. Каза,че в „..по-късно време освен Източната римска империя – ИРИ /нито веднаж в разговора не спомена Византия/виновни за идването на турците сме и ние и гърците, тъй като в борбите на всеки срещу всеки – ние срещу ИРИ,подврялите се гърци в ИРИ срещу нас поради религиозния си фанатизъм, вътрешните борби за императорската власт в ИРИ – сме наемали турски пълчища и така бавно и неусетно сме ги заселвали /за да са ни „подръка”/.
За такова наемане на турци споменава и Николо Макиавели във „Владетелат”- става дума за борбата за императорската власт между Йоан VІ Кантакузин и Йоан V Палеолог през 1353 г.След приключването на войната през 1355 г. 10000 наети турци остават да живеят там. Колкото и да са били тъпи тези турски пълчища те вече са се народили като плъхове и се оказват голямото зло по тези земи с високата им раждаемост и пренаселване.Тук не говорим дори за безотговорната политика на Цар Иван Александър, който през това време не е оценявал проблема, поради което изобщо не се е интересувал от оплакванията на българските селища да се вземат мерки от Централната власт.Големи турски банди спокойно са навлизали многократно и са плячкосвали в Южна България. Интересна е и ролята в това отношение на втората му жена Сара – много важна част от българската история с тежки последици! Премълчават се много неща от „големите ни историци” – всичките професори, служещи на чужди интереси още от Освобождението.
От това което съм учил по фалшивата ни история съвсем наивно и очудено попитах иранеца не знае ли,че и ние сме идвали от Азия, а и от доста по-навътре та дори от Хиндокуш.Сега той се очуди и дори се засмя,че нито е учил такова нещо, нито е чувал и от баща си дори за подобно нещо в историческото време. Попита ме аз откъде знам това,но аз от срам казах,че само съм „чувал”. Попитах го има ли нещо на английски език по това, което каза за Ксеркс І;отговори че баща му е имал голяма библиотека-всичко на фарси.Когато по-късно четох писаното от Г.Ценов ми се изясни логиката на нещата.Известно е,че има българска крепост в Родосто – не знам кога е правена но не случайно е правена.Всъщност Родосто е административен център на сегашния регион Мармара/част от Мала Азия и част от Тракия/ – в целия този регион в древността са живели българи. Знае се,че една част от тях мигрират на запад през Тракия и се установяват при други българи и достигат и по-северно в последващата северна част от Мизия /в картата на Евсевий Цезарийски -не знам защо някъде го наричат Кесарийски,предадена от Св.Йероним е написано Мизия т.е.България, а надписът е поставен върху Македония/.Други българи,главно тези населяващи Битиния, са вървели на изток през Анатолия до източната част на Черно море.Не съм професионалист и не са ми известни причините за такава миграция на изток, но предполагам че определяща роля за това има навлизането на Рим,който пряко е влияел за формиране на нови области с нови имена и преселване на цели народи. В някои източници се говори,че за строежа на Константинопол, Константин Велики е поканил 40000 готи.Тези които пишат това премълчават, че всъщност в тези 40000 е имало освен готи и българи,авари и др.народи. Намереното в Константинопол през 1884 или 1885 г. от руския историк на изкуствата и археолог Никодим Кондаков известие за организирани празници след Коледа /Коледа е българска дума/ на които Константин Велики е канил сините, зелените /знае се кои са/, българите и разни чужденци – франки,…” естествено доказва,че ние сме стари „автохтонци”.Г.Ценов пише,че неизвестно кой влияе/но е ясно защо/по-късно Кондаков да се отрече от това /вероятно с политически натиск, въпреки вече публикувания от него документ в научно историческо списание/ с неадекватно следващо твърдение за късното идване на българите на Балканснкия п-ов.
Не случайно Княз Тервел с голяма войска е защитил през 717/718 г. Константинопол от арабското нашествие, когато е бил помолен за това от ИРИ.Не случайно Княз Крум е превзел Родосто през 813 г., а цар Калоян през 1216 г. Според мен големият ни проблем е,че не сме успели да завладеем Проливите и да установим трайно държавата си в древните граници,където са живеели българи.Един от най-умните ни владетели Княз Крум правилно е схващал тази необходимост в 814 г.,но внезапната му смърт / неизяснена, по някои предположения организирана от ИРИ чрез гърците/ е попречила на това.Историята на региона, а и на нас самите щеше да бъде с по-високо културно измерение!Освен това сме свидетели на глупости по „Discovery Channel” за „гръцките” войски на Ал.Македонски.Когато отворите сайта на ВВС News имате възможност да четете новините на много езици,но българският липсва.Затова пък може да ги четете на „македонски”?! Като отворите „македонския език” естествено се вижда български диалект,но един американец например си мисли,че има такъв език и такъв народ различен от българския.Освен това да им се чудиш на ВВС дали знаят кои са сега членовете на ЕС.Британия влиза в ЕС през 1973 г./тогава ЕИО/като беднееща държава със застинала икономика,но мръсната им политическа нагласа за Проливите си е същата.Винаги са срещу истинското на Балканите и затова „на сърцето” са им турците чрез които може да се разбие всяка култура,а и са далече от тях.Когато ние сме били държава,викингите са се чудели на дивотията им,а след това норманите с векове ги култивират.За промените в историята ни обаче не са виновни британците,които са повече от практични а ние самите сме много толерантни – вървим срещу себе си. За това „помагат” фалшивите „български” професори-историци,които изобщо не реагират;явно така им се нарежда от управляващите последната българска държава – а това е страшно!! Това историци ли са??Най-малоумния от политиците през последните 20 г.-Филип Димитров /сега и той бил станал поредния „професор”/, бързо го манипулират да признае за държава Македония и сега по света е известен спора на Гърция за името Македония с държавата Македония,а е добре известно,че македонците нямат абсолютно нищо гръцко в себе си.Голяма част от света обаче,гледайки интелигентния телевизионен канал приемат,че македонците били гърци.Тежък наш проблем е това,че винаги сме стояли глупаво „над нещата” и не сме обяснявали същинската си история,а всички наши съседи лъжат здраво.Историците ни са направо национални предатели! Никога в българската власт не е имало титлата „хан”,но заради предателите и сега имаме улици „Хан Аспарух”,”Хан Крум” и др.Опитват се сега да замазват с някакво си „кан”.Александър Батенберг,след избирането му за княз е наречен Александър І Български. Идете и обяснявайте защо площада сега се нарича Александър Батенберг.
И сега много така наречени историци се хилят от телевизионните екрани и приказват глупости.Трябва добре да се знае,че и в момента има „историци”, които критикуват неграмотно Г.Ценов по разни форуми,но с умели манипулации.Очевидно изпълняват поръчки и незапознатите и слабо интересуващите се от историята ни млади българи веднага приемат лъжите – феномен!
Дано наистина сте млад екип ентусиазирани историци,които искат да покажат истинската българска история и тази история да се изучава!Би трябвало според мен да стъпите на истински научните трудове на Г.Ценов– изключителен ерудит,истински учен,който е и истински българин,а не като плеядата мърлячи псевдоисторици – почти всичките чужда агентура.Не е нужно да цитирам огромния брой историци-мошеници по „учебниците” на които отдавна се учи, а и до днес.Проблемът е политически!Тази плеяда историци-чужди агенти е почва на която виреят продажниците политици-виждаме резултата във фалшивата ни държава.Но за да се стъпи на здрава база за бъдеща политическа промяна трябва задължително да се отстояват научно историческите факти и да се превърнат истинските историци в най-важната част от бъдеща реална интелигенция, каквато България от много дълго време няма!Интелигенцията в една държава не е механичен сбор от хората с висше образование и научни титли, както много хора у нас си мислят. Интелигенцията обединява преди всичко милеещите за Родината патриоти с ядро от високообразовани хора от същия ранг, а не сбирщина от некадърници окичени с научни титли, които са готови на всякакво предателство само и само да им е пълна чинията. Интелигенцията по правило е индиферентна към участие в пряката власт, но когато е истинска тя представлява коректив за морала на държавните чиновници наречени политици. Интелигенцията трябва да подготвя хората за активни действия срещу продажни управляващи,които ги крепи продажната историческа гилдия.Иначе ще ни се смеят както при подписването на срамния Ньойски договор.
Аз лично не виждам и сега истинско научно мислене от съвремеенни автори проучващи историята ни, а логиката която следват /ако въобще я има/ не звучи вярно.Все пак не съм професионалист историк, не чета всичко от днешните автори и силно се надявам да греша.Може още много да се казва и доказва!! Сигурен съм обаче,че нашата история трябва задължително да се пренапише вярно!
Желая Ви успех!
http://www.facebook.com/topic.php?uid=129271513441&topic=16850



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nestinar
Категория: Други
Прочетен: 1214648
Постинги: 382
Коментари: 1139
Гласове: 2614
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930