Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2015 13:48 - Демографската война – новата "хибридна" реалност
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4953 Коментари: 10 Гласове:
2

Последна промяна: 03.03.2016 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Демографската война – вечната нова реалност

От  времето "преди луната" се води война между живите видове във всичките измерения на пространството и историята. Тя е израз на неосъзнатите природни подбуди на инстинкта за оцеляване и продължение на рода, когато се отнася до животинските и растителни видове, които все още считаме за лишени от ум, и е резултат от мисловна дейност на човека, от мига на неговото събуждане за съзнателна и организирана себезащита, защита на семейството, рода, екипа, племето, етноса и расата.

В процеса на еволюцията, и живата природа, и човекът, като връх /според самия него/ на развитието, по своите си начини, достигат до съвършенство във воденето на тази безмилостна и жестока война между различните.

Човекът, като общност, очевидно надделява в битката между „немислещата” част от земната жива природа, в резултат на което, милиони растителни и животински видове умират, изчезват завинаги или се спотаяват в очакване на по-добри времена, след човека.

От пръкването на „по-съвършенният” от останалите разновидности на човешката порода Homo Sapiens Sapiens, вътрешно редовата война между хората, се превръща в осъзнато изтребване или изместване на различните, посредством все по-осъзнати, все по-организирани и все по-съвършени способи за взаимно унищожение или изместване, достигайки до етапът на превръщането на основните елементи на демографията /раждаемост и смъртност, движение на човешките маси, структура на населението... / в съставна част от воденето на локална, регионална и глобална война, чрез тяхното целенасочено управление.

Тази "война" се води на всички фронтове. Вътре в общностите, между общностите, между партиите, вътре в партиите и държавните им образувания, между религии и идеологии и вътре в тях, между държави и коалиции. Тя война на всички срещу всички.

Демографската война е обхванала целия спектър на човешките взаимоотношения  - от война между индивидите, семействата, родове,кланове,етноси,нации и коалиции до война между половете/мъже  и жени, правилни и „сбъркани”/, между религии и политически разбирания, между държавно устройство, между разбиранията за основните понятия на морала, между богати и бедни, неуки и образовани, успешни и провалени, между многобройни и малочислени, между силни и слаби,между властници и потисници…

Целият огромен конгломерат от микро, малки, големи, мега и глобални битки, от бруталните по жестокостта и цинизма си до префинените в демагогията си диващини, които се случват всеки миг в заобикалящият ни свят, са резултат от изначалното, вече осъзнато и организирано желание на едните да унищожат или изместят в ъгъла другите, преди да ги унищожат и погълнат.

Всичко, което ни се случва, всеки миг на този „човешки” свят, е война за оцеляване.

Тя е толкова по-жестока, колкото силите, които стоят зад нея, са по-решими да останат на този свят, дори и с цената на живота или благото на останалите хора. В тази война няма компромиси, няма примирия. Относителното спокойствие на някои фронтове, по някое време и на някое място, е само привидно и временно затишие, за събиране на сили, преди следващата непримирима и жестока схватка с различния.

Средствата за воденето на тази всеобхватна война за оцеляване вече са достигнали абсурда на самоунищожителните оръжия, обхванали са цялото земно кълбо и достигнатия космос, включват всичко възможно за да се победи другия, от думите и юмруците, през религиите и идеологиите, през убийствата и изнасилванията, през ножовете, калашниците, танковете, ракетите, дроновете, самолетите и космическите апарати.., до ядрените бомби,химически, биологични, климатични, тектонични, радиовълнови, светлинни, кибернетични и космически, търговски, финансови, пропагандни и информационни средства за унищожение или подчинение на другите..Това е война на живот и смърт.

Това е и така наричаната днес „хибридна” война, основно съдържание на която, е била и си остава демографската война – безжалостната битка за оцеляване и умножаване на едни хора за сметка на изчезването или намаляването на влиянието на другите. Коварна битка за прогонването от земите им на едни и земането на земите им от други. Това е тайна или явна операция за промяна на етническия баланс и отнемане на територия, власт и блага от законните и притежатели..

Всичко това би било само едно лъжливо усещане за конспирация, ако зад външните белези на тоталната демографска война не стояха могъщи движещи сили.

Зад зверските проявления на обезумели религиозни фанатици стоят скрити от директния поглед, също така безумни в диващината си, религиозни демографски доктрини и съответните им центрове за координация и финансиране.

Зад огромните потоци на побягнали от насилието хора стоят подробните до цинизъм разработки на мозъчни тръстове, институти, специални служби, които хладнокръвно калкулират резултатите и насочват разрушителни количества човешки маси в удобните за геополитическите им планове направления.

Зад покритите с невинната завеса на безобидни, спорадични или масови заселвания на отделни хора, семейства и групи, стоят, всестранно осигурени  хегемонистични кръгове и държавни централи.

Зад, напълно естественото придвижване на човешките същества в търсенето на по-добро място за труд и живот, накрая се оказва наличието на добре пресметнати, умело и дискретно реализирани, дългосрочни стратегически идеологически, религиозни, великодържавни или етноцентристки замисли.

Резултатите от реализирането на подобни демографски проекти в съвремието, са най-категоричното доказателство за наличието на такива, достатъчно силни регионални и глобални фактори, в чийто арсенал от хибридни средства за установяване на ограничено или пълно господство над другите, демографската война играе решаваща роля.

На фона на, непризнатото, но реално съществуване на демографската война, мерките на всяка организирана общност, за физическата и духовна защита на своите, са неизбежни и оправдани.

Формалният израз на тази извечна междуособна война за оцеляване на човешките индивиди и общности, "по-изостаналите” групи от хора са кодирали в традиции и примитивни методи за борба, а "по-напредналите” в свой най-специален Закон – Конституция, заедно с правила-закони и могъщи органи за прилагането им...

Всеки Код, Конституция,Договор и произхождащите от тях закони и правила, на всяка държава или общност, дори и изрично да не е записано това, е изтъкана от изискванията на воденето на демографската война. Колкото повече се разбира съществуването и по-прагматични са правилата, толкова по-ефективна е защитата на групата и по-гарантирано нейното оцеляване.и развитие във времето.

Основният смисъл на всеки писан или неписан Закон, Стратегия или Доктрина, на всяка група или общност, малка или голяма, силна или слаба, бедна или богата, организирана или неорганизирана, е Защита на своите от останалите, Победа на своите над останалите, Оцеляване и умножаване на своите, в явна или неявна война срещу чуждите.

Колкото по-категоричен е кодът, колкото по-строго се спазват постулатите му, колкото по-осъзнато и организирано и всеотдайно дадена група следва тези правила, толкова по-жизнена и способна да оцелее е тя.

И обратното. Когато Кодът противоречи на основния си смисъл – физическо съхранение и умножение на общността, за която е предназначен, тази общност е обречена да стане жертва на по-организираните.

В този природен закон няма изключения или компромиси. Няма приятели и доброжелатели. Оцеляват тия, които са по-приспособени да водят войната за оцеляването си, които са по-организирани, по-сплотени, по-упорити, по-осъзнати, по-цинични и по-жестоки.

Разединените, неорганизираните, разколебаните, уморени или наивни групи, етноси, нации и коалиции загиват  в демографски имплозии или биват победени и буквално „изядени” демографски от по-приспособените, дори и по-примитивни, противници.

„ Може да спечелиш всички битки на бойното поле, но ако изгубиш демографската, си загубил войната." S. Ghasan.

Демографската война е всеобхватна и непрестанна. Тя не е спирала нито за миг в осъзнатата човешка история.

Започнала е с убиването на мъжете и отнемането на децата и жените от първобитни времена, преминавала е и преминава през изтребването или изселването на цели родове и групи, по всевъзможни белези, за да достигне в модерните времена до изтънчените методи на масово унищожение, до геноцидът, в нарочно създавани за целта фабрики на смъртта, чрез умишлен глад или суша, чрез масирано информационно задушаване и прекършване волята за борба на цели народи, чрез заличаването и подмяната на персоналната и колективната им идентичност.

Заличаването на цели народи и поглъщането на едни от други, с хибридните методи на войната, е болезнена неумолима реалност на модерния ни свят. Която общност пренебрегне или подцени тази реалност е осъдена да загуби демографската война и да загине и изчезне завинаги.

Далечно е времето, когато човеците и Вождовете им ще престанат да се държат като примати, а ще разбират себе си и другите като висши същества, уважаващи различното във всичко и във всеки, за да си позволим да вярваме, че другият не води война срещу нас.

Огледайте внимателно околния свят. Вгледайте се критично в света на своята лична, семейна,групова, етническа и държавна реалност. Погледнете в писаните неписани Закони и в наложени ви правила на съществуването ви, и най-важно – в резултатите от функционирането на защитните механизми на „своите” и „чуждите” във  вашата общност.

Ако вие сте загубили смисълът от живота, ако семейството ви не вижда надежда или се разпада, ако групата ви е отчаяна, ако етносът ви деградира и умира, ако „другите” завладяват жизненото ви пространство, ако нещо изсмуква волята на народа ви за съпротива, ако държавата ви не функционира, ако средата, в която живеете, ви кара да се боите за бъдещето на децата си и ви разколебава да ги раждате и ги отглеждате тук, ако мислите за емиграция, ако ви подбутват към бягство в чужбина…

това означава, че има нещо дълбоко и умишлено сбъркано в организацията на общността ви, че Законът и правилата не са създадени от свои, за подпомагане на възпроизводството и защитата на „своите”, а са продукт на нечия чужда и враждебна воля – волята на безмилостните допотопни „други”.

Ако усещането за заговор срещу рода ви е болезнена реалност, ако интуицията ви подсказва съществуването на "световна", "еврейска", "руска", "гръцка","сръбска""турска", "ислямска", "коминтерновска", "путинска"  ..конспирация срещу народа ви, не се съмнявайте -  такива има, защото е естествено да ги има по закона за борбата и оцеляването в природата. И не търсете в тях вината. Те са прави за себе си. Погледнете своя свят.

Ако народът ви е прогонван, изтребван, подменян и обезсилван, ако намалява и изчезва, ако гладува,студува,боледува, мизерува;..
Ако "други” заселват опустяващите ви родни места и красивите кътчета на Родината ви;
Ако ви отнемат земята, хляба и средствата за живот, ако ви презират и наричат каквото не сте, ако подменят историята и предците ви;
Ако чуждите са подкрепяни да раждат повече от твоите.. значи, че сте предадени отвътре.
Тогава, въстанете срещу предателството в своите редици и срещу тези, които приспиват инстинкта ви за оцеляване и продължение на рода.

Вгледайте се и ще ги различите.Не се страхувайте да се изправите срещу наложеният ви от чуждите „Закон” и срещу чуждите между вас.

Защото няма по-справедлива и по-оправдана война от войната за правото ви на съществуване, на възпроизводство и на съхранение на рода ви, съгласно най-висшия Закон на природата.

Следвайте инстинкта си за самосъхранение. Поведете личната и колективна война срещу заплахата от унищожение. Събудете се!

Срещу нас се води безмилостна демографска война. От всички!

Изправете се!! Или ние или те.
......................................................................................................................................................................
"Вашингтон. Според командващия силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав Русия планомерно помага на правителството на Сирия да предизвиква кризата с бежанците, предаде Новое время.
Генералът заяви, че действията а Русия целят създаването на криза в Европа, която тя ще използва като оръжие за политически натиск към Запада. "

Българино вгледай се в миналото си,изправи се и се защити!
www.sparotok.blogspot.com



Тагове:   траки,   политика,   новини,   битка,   нова,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   оцеляване,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   спасение,   полиция,   медия,   нар,   власт,   лъжа,   данъци,   Атила,   демографска катастрофа,   СДС,   съпротива,   българи,   стара,   студенти,   Рим,   Европа,   желязна,   ГЕРБ,   РЗС,   Готи,   Гети,   алексей,   Тракия,   протести,   президент,   завеса,   гърци,   съюзи,   Петров,   ДСБ,   папа,   бандити,   конституция,   коалиции,   партии,   НА,   тарикати,   хуните,   Константинопол,   Вождът,   sparotok,   движения,   аеций,   комитети,   аспар,   устиниан,   на хуните,   Кино нова,   Кинонова,   импратори,   бспдпс,   криминали,   парламе,   иванкостов,   синякоалиция,   гяволи,   Тагове Бойко Борисов,   хибридна война,   демографска война,   раждаемост и снмъртност,   предателството на своите,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. alchemist - .
04.08.2015 14:01
Това капан за русофили, ли е?
цитирай
2. appen13 - Като всяко евтино НПО-слугинче си пропуснал да ни кажеш кой провежда съзнателния и целенасочен демографски геноцид над България
04.08.2015 14:23
По стар платен НПО-протестърски обичай "demograph" много "деликатно" пропуска да посочи КОЙ, ЗАЩО, КАК и с КАКВИ ИНСТРУМЕНТИ, провежда СЪЗНАТЕЛНИЯ и ЦЕЛЕНАСОЧЕН ДЕМОГРАФСКИ ГЕНОЦИД над евро-германското КОЛОНИАЛНО ГАУ"България".
Всъщност на въпроса "КОЙ" е най-лесно да се отговори, защото отговора е очевиден, това са Берлин и Брюксел, които управляват, единствено и само в свой интерес, АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср !
"ЗАЩО" - вероятно лимеса "България" трябва да се засели с друго по етнически и религиозност състав, по-цветно население, което е за предпочитане, вместо православните български унтерменши, според Берлин и Брюксел.
"КАК" се провежда демографската война срещу българите ? Чрез целенасочен и съзнателен социално-икономически, културно-образователен и политически ГЕНОЦИД !
"КАКВИ ИНСТРУМЕНТИ" използва Берлин и Брюксел ?
Тези, които са доказали ефекта си в АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ нео-комунистически германски ЕСсср - зомби-валутата евро, нео-колониални евро-директини, селектирането на продажни евро-КОМИСАРИ тип "Сталинка" и меркеловия люксембургски пудел Юнкер, АНТИ-ПАЗАРНИТЕ евро-програми, с евро-подаянията по които КРИМИНАЛИЗИРА и КОРУМПИРА туземната си колониална администрация, средствата за масова дезинформация и политическите групи и шайки, както и реализирането на политически проекти като герб, РъБ, АБВ, "Паричният фронт" и т.н.
Докато окупационно гау"България" загуби 1/3 от населението си като КОЛОНИАЛНА територия на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср, прибалтийските евро-германски гау се ЛИШИХА от над 60% от населението си !!!
цитирай
3. django - Какви животински времена? Каква ...
04.08.2015 18:11
Какви животински времена? Каква борба между видовете? Вие каква реланост живеете? Учили ли сте биология или генетика на серионо ниво. Умеете ли да наблюдавате реалността безпристрастно?
В природата няма нборба между видовете а хармонични взаимоотношения коит поддържат биобалнса и видовото разнообразие. Четете повече книжки преди да пишете подобни небивалици продукт на еволюционата митология създадена в интерес на олигархията.
цитирай
4. demograph - Да. Трай си и гледай цирка
05.08.2015 00:06
alchemist написа:
Това капан за русофили, ли е?

цитирай
5. demograph - Пропускам това което умния сам ще разбере, а глупакът ще повтори опорна точка
05.08.2015 00:10
appen13 написа:
По стар платен НПО-протестърски обичай "demograph" много "деликатно" пропуска да посочи КОЙ, ЗАЩО, КАК и с КАКВИ ИНСТРУМЕНТИ, провежда СЪЗНАТЕЛНИЯ и ЦЕЛЕНАСОЧЕН ДЕМОГРАФСКИ ГЕНОЦИД над евро-германското КОЛОНИАЛНО ГАУ"България".
Всъщност на въпроса "КОЙ" е най-лесно да се отговори, защото отговора е очевиден, това са Берлин и Брюксел, които управляват, единствено и само в свой интерес, АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср !
"ЗАЩО" - вероятно лимеса "България" трябва да се засели с друго по етнически и религиозност състав, по-цветно население, което е за предпочитане, вместо православните български унтерменши, според Берлин и Брюксел.
"КАК" се провежда демографската война срещу българите ? Чрез целенасочен и съзнателен социално-икономически, културно-образователен и политически ГЕНОЦИД !
"КАКВИ ИНСТРУМЕНТИ" използва Берлин и Брюксел ?
Тези, които са доказали ефекта си в АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ нео-комунистически германски ЕСсср - зомби-валутата евро, нео-колониални евро-директини, селектирането на продажни евро-КОМИСАРИ тип "Сталинка" и меркеловия люксембургски пудел Юнкер, АНТИ-ПАЗАРНИТЕ евро-програми, с евро-подаянията по които КРИМИНАЛИЗИРА и КОРУМПИРА туземната си колониална администрация, средствата за масова дезинформация и политическите групи и шайки, както и реализирането на политически проекти като герб, РъБ, АБВ, "Паричният фронт" и т.н.
Докато окупационно гау"България" загуби 1/3 от населението си като КОЛОНИАЛНА територия на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср, прибалтийските евро-германски гау се ЛИШИХА от над 60% от населението си !!!

Много сладък коментар. Не мислех , че в капана ще паднат такива едри тролове..добре дошъл. Ще ти отговоря утре. Сега спинкай тролче.
цитирай
6. demograph - Много впечтляващо...! Хармонично изяждане на едни от други..сразен съм..!
05.08.2015 00:26
django написа:
Какви животински времена? Каква борба между видовете? Вие каква реланост живеете? Учили ли сте биология или генетика на серионо ниво. Умеете ли да наблюдавате реалността безпристрастно?
В природата няма нборба между видовете а хармонични взаимоотношения коит поддържат биобалнса и видовото разнообразие. Четете повече книжки преди да пишете подобни небивалици продукт на еволюционата митология създадена в интерес на олигархията.

Когато четете книжки по биология и естествознание, се научете да вниквате в смисъла на понятията заложени там. Това тук не е лекция по биология, а по геополитика и съдържанието на понятията е политическо. Когато се научите да различавате тези тънкости, пак елате. А за олигархията и войничетата и, ще си поговорим по-натам. Но, с една дума - олигархията води война за оцеляването си, изяждайки своите, с което е в услуга на чуждите. Не съм срещнал до сега описание на олигархия, което да не включва в привичките и някаква форма на канибализъм. В същност целия ви коментар е подсъзнателна апология на руско-българската туземна олигархия.
цитирай
7. zaw12929 - ЗА АНАЛИЗА: БЕЗУПРЕЧЕН Е / ПРОПУСНАЛИ СТЕ...АМЕРИКАНСКА
05.08.2015 12:57
Ако интуицията ви подсказва съществуването на "световна", "еврейска", 'руска","гръцка","турска", "ислямска", 'коминтерновска", "сръбска" ..конспирация срещу народа ви, не се съмнявайте - такива има, защото е естествено да ги има по закона за борбата и оцеляването на видовете в природата“ но ПОДЪЛ… КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ, КАТО… УЧАСТНИК В УНИЩОЖАВАНЕТО НА НАРОДА СИ СРЕЩУ ДОЛАРИ…

цитирай
8. demograph - Много сте елементарни това путинофилите.
05.08.2015 18:56
zaw12929 написа:
Ако интуицията ви подсказва съществуването на "световна", "еврейска", 'руска","гръцка","турска", "ислямска", 'коминтерновска", "сръбска" ..конспирация срещу народа ви, не се съмнявайте - такива има, защото е естествено да ги има по закона за борбата и оцеляването на видовете в природата“ но ПОДЪЛ… КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ, КАТО… УЧАСТНИК В УНИЩОЖАВАНЕТО НА НАРОДА СИ СРЕЩУ ДОЛАРИ…


Нали тръбите, че щатите са еврейска държава. Защо не намери любимия си враг в понятието "еврейска"..Но чепика те стяга за Путиния, защото в България не се е заселил и един американец, а с ваша помощ путинко заселва зелени човечета с десетки хиляди годишно. Нали путиния е собственик на 90% от активите в България,, като не плащат лев данъци..!. Американските са 1.5 % и си плащат данъците.!..50% от европомощите отиват в путиния! А от там за финансиране на антибългарски проекти. Нали властта е на руско-българската канибалска олигархия. Защо страната ни е най-бедната в ЕС - за да е плашилото на путиньов? Защо тогава българите бягат от тук" Защо не раждат? Защо ромите се множат. Сигурно Сорос им плаща детски на калпак..! Сорос купува гласовете им. Сорос им плаща тока..Но вас, путифилките, това ви довежда до полюция. Аз драги, водя борба за оцеляването на народа ни от тошово време, и това е документирано. Това което пиша е проверявано с години и се доказва от фактите. Ти какво правиш, като ревеш за статуквото на путинов у нас?.. Режимът в БГ от 44г до сега е руски. Нима ще отречеш..! Русия е тази, която от пръкването си, води политика на изтребване на българския етнос. Точно спрямо българския, където и да го открие. Чети историята, която са писали българи, а не гръко-кремълци. Големите ти букви само подчертават дребните ти мисли.
цитирай
9. demograph - Да си дойдем пак на думата с теб тролко
05.08.2015 19:19
appen13 написа:
По стар платен НПО-протестърски обичай "demograph" много "деликатно" пропуска да посочи КОЙ, ЗАЩО, КАК и с КАКВИ ИНСТРУМЕНТИ, провежда СЪЗНАТЕЛНИЯ и ЦЕЛЕНАСОЧЕН ДЕМОГРАФСКИ ГЕНОЦИД над евро-германското КОЛОНИАЛНО ГАУ"България".
Всъщност на въпроса "КОЙ" е най-лесно да се отговори, защото отговора е очевиден, това са Берлин и Брюксел, които управляват, единствено и само в свой интерес, АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср !
"ЗАЩО" - вероятно лимеса "България" трябва да се засели с друго по етнически и религиозност състав, по-цветно население, което е за предпочитане, вместо православните български унтерменши, според Берлин и Брюксел.
"КАК" се провежда демографската война срещу българите ? Чрез целенасочен и съзнателен социално-икономически, културно-образователен и политически ГЕНОЦИД !
"КАКВИ ИНСТРУМЕНТИ" използва Берлин и Брюксел ?
Тези, които са доказали ефекта си в АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ нео-комунистически германски ЕСсср - зомби-валутата евро, нео-колониални евро-директини, селектирането на продажни евро-КОМИСАРИ тип "Сталинка" и меркеловия люксембургски пуде......ермански гау се ЛИШИХА от над 60% от населението си !!!

Кое, как..ще прочетеш по-късно. Като му дойде времето. Но, щом до сега не си разбрал КОЙ притежава, КОЙ управлява България от 1944г до сега, никога няма да разбереш КОЙ прогони българите, КОЙ одира българите, КОЙ лъже българите и КОЙ ги унищожава - руската пета колона, която не е помръдната от 44г до сега, част от която си и ти.. Странно, по какви критерии ГЕРБ, АБВ И НФСБ са европейски проекти..??!! И последния ромеец знае, че са руски проекти. Защо си изпуснал БСП, ДПС и АТАКА? За тях и циганите знаят че са руски маши....Защото си атакист, нали? Да ти са сладки рублите.
цитирай
10. krumbelosvet - ГЕРБ дойде на власт по волята на Европейската Народна Партия,
14.11.2015 16:24
Ако не помните, прегледайте старите вестници. Социалният дарвинизъм не е нов.
НО! Демографската катастрофа, може би и най-вероятно - война, е факт. Ниската ни раждаемост не е страшна, защото е обратима, но половината бебета да са циганчета, това вече е необратимо, без намесата на небесата, разбира се. Толкова е близо до ума, и се случва пред очите ни, че евангелисти и ислямисти сеят в номадската целина своето семе, и то избуява, покрай българофобията, посяна между... българите. В моите скромни 8 постинга, и особено в 3-4 от тях, има нещичко по въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960288
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол