Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2017 22:46 - ПОЛЕЗНИ И ВРЕДНИ ПЛОДОВЕ и ЗЕЛЕНЧУЦИ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 6778 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 04.02.2017 12:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всъщност бихме могли да хапваме от всякакъв вид зеле по около четвърт килограм на ден.В полезния списък влизат и чесънът (по 2 скилидки на ден) и лукът (200 грама ежедневно).Другите храни, които се борят срещу раковите клетки, са спанак, креасон, ленено семе. Трябва да консумирате и по 150 грама пресни домати или 1 с.л. пюре от червения зеленчук. Овкусявайте храната си редовно с черен пипер и куркума. Включете в менюто си и плодове като боровинки, къпини, малини и ягоди.Не забравяйте и гроздето, черния шоколад и чистото какао.

Препоръчително е също така на ден да пиете по 3 чаши зелен чай и 1 чаша хубаво вино.Вижте пълния списък с храните, които предпазват от рак.

Сигурни сме, че тази информация ще ви бъде полезна.

Опасният химикал имазилил се използва за подобряване на външния вид и трайност при цитрусите, но при покупка на дребно никой не предупреждава клиентите, че корите не трябва да се употребяват, съобщава framar.bg. Всички любители на яденето на лимон с кората, всички, които искат да настържат портокалови корички в кекса, внимателно да прегледат какво купуват. Публикуваме текста на постинга на Владимир Василев: „Здравейте! Близо 15 години се занимавам с обработка на пресни плодове и зеленчуци пише zajenata.bg.

Това, което виждам напоследък в един от най-големите складове за храни в България, е, меко казано, ужасяващо.

ВСИЧКИ цитруси след беритба са обработени с имазалил, тиабендазол, пропиконазол и др. Информация за третирането има на всички палети с банани, портокали мандарини, лимони, грейпфрути, помело. Проблемът е, че потребителите не купуват цитрусите на палет или кашон, а на килограм. И тази информация им се спестява. Като резултат Агенцията по безопасност на храните си е свършила работата и правилно е окачествила обработените партиди плодове, а клиентите се радват на евтини и добре изглеждащи цитруси. Само че тровим не само себе си, но и децата си. Такива стоки се продават в повечето хипермаркети, по борсите, не е изключено в България въобще да няма необработени цитруси. Колко опасен е имазалил копирам от произволна статия в нета: Имазалил се прилага много за отглеждане на цитрусови култури, като осигурява повече здравина и добър външен вид. Химикалът прониква през целия плод, не само през кората. ТТой е много отровен, дразни кожата и причинява сълзене на очите, затова трябва да мине известно време – карантина, след която плодовете могат да се консумират, но само вътрешната им част. Лекарите препоръчват преди употреба цитрусите да бъдат старателно измити с топла вода и сапун. Иначе имазалил е стабилен при високи температури. Може да доведе до стерилитет при възрастните хора и е доказано канцерогенен. При малките деца химикалът причинява проблеми с централната нервна система“ Вижте снимките и всеки да направи изводи за себе си…“

 

image

 image

 


Много от нас си мислят, че могат да се натровят от хапване на сурово месо или например суши, но не е точно така. Има едно нещо, доста опасно, което дебне от купата ви със салата и което може да ви накара да останете в тоалетната за часове наред.

Учени предупреждават, че бобовите кълнове и кресон са в 50 % от хранителните разстройства по света и дори са убили 50 души.В Америка, сурови зеленчуци се свързват с ужасно много бактерии, които са причинили неприятни инциденти през последните 20 години пише Novini.london.

„Има някои зелени неща, които трябва да избягвате в салатите. Трябва да ги консумирате поне леко сварени и топли, защото в тях се развиват много бактерии”, казва професор Тим Спектър от Кинг Колидж .Учените разкриха плодове, които лекуват всички видове рак!


Огромният процент смъртност, може значително да намалее в близко бъдеще, защото случайно е установено, че червените
плодове от  Куинсланд, Австралия убиват до 70% от клетките на тази ужасна болест!   По този начин целият процес е много бърз и без никакви странични ефекти!   Екипът учени, който е достигнал до това изумително откритие е оглавяван от д-р Глен Бойл, който вярва, че с помощта на този плод може да се спасят животите на милиони хора!   Учени от Бергхофер, Медицинския изследователски институт успешно изолирали съставката от плодът, който убива рака и са доказали, че има силен ефект върху тумор на главата , гърдата, дебелото черво , простатата, както и на меланом!   Плодът на дървото blushwood съдържа химическо съединение, което е обозначено като EBC-46, и което е тествано на множество животни с различни видове тумори.   Отличния ефект е потвърден от над 300 котки, кучета и коне.   Съставката се намира в семката на плода, а процесът на неговото пречистване е много сложен.   Животните са излекувани в 75% от случаите, а в Института планират да започнат и експерименти на болни хора пише zajenata.

 

 БРАВОООО:

Реформаторите: По-добре Русия да не ни беше освободила от турско робство












Гласувай:
13



1. starotomagare - Преди време понеже ме налегнаха уж ...
03.02.2017 12:12
Преди време понеже ме налегнаха уж зимните болести за да не се тровя със скъпите лекарства реших да наблегна на цитрусите .Тъкмо се бяха появили и приемливи по цени портокали .Купих си една пресичка от единия лев и започнах.Понеже съм от поколението което виждаше портокали само около нова година и след блъскане по опашки можеше да си купи някой килограм, съм свикнал да не хвърлям изцедените кори а да доизяждам всичко отвътре.Някога като дете дори понякога изждах и целите кори -нещо което дразнеше майка ми .Сега обаче може би докато съм изяждал остатъците отвътре съм докоснал с устни и малко от кората но изведнъж устните ми пламнаха .Веднага се измих но неприятното парене трая около час.Помислих си, че може би този портокал или тази партида да са пръскани и за това престанах да ги огризвам но купих на следващата година портокали от друга верига и ефекта беше същия .Същото ми се получи и от лимонова кора въпреки ,че винаги измивам плодовете доста съвестно с вода и с четка.Сега почти съм зачеркнал цитрусите .Кусвам ги само по малко по някой плод около празниците .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14213359
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031