Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 00:06 - Каква е била Българската държава(недържава според РТ) като конструкция до 900та и след нея ?
Автор: nestinar Категория: История   
Прочетен: 2877 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
--- България не е държава до 9 в. Тя е САМО територия до 5 в., след това е политически контролирана от „българите”, но отново вътре в РИ, под името „България”, ДОРИ правата на собствено политическо управление – оцветено със собствена литература, определено различна религия от РИ и т.н. Тук са указателни императорски сведения от Лакапин, Багреноровни, Василий II и т.н.

След това в продължение на 200-300 г. следствие на банкрута на КПол по отношение на кеш плащанията на професионалната армия, тези отделни крепости и райони, започват да се самоосъзнават като феодални владения, понякога и с частна армия, като плащанията се прибират натурално от подопечните територии.

Никифор решава да прекрати тези „натурални взятки” и разбива част от локалните войски, но след това други му резват кратуната.

Явно, че Крум тук е в ролята на водач на тези територии, какъвто бе Патрикиол по времето на Анастасий,
НО той определено не е водач на всички, а водач на тези, при които е в момента. Тъй като и войските на РИ и лимитанеи-федерати и след това феодалите СА от един народ, тези граждански размирици се проточват стотици години.

За простите монаси по манастирите (които са от околните села на манастира) тези дадености са невидими. За тях „цар” е най-близкия феодал или дори Константин Велики, починал преди столетия. След 900-та г. или около нея, е ерата на Симеон. Там работите са сложни, защото е налице една национална държава, претендираща ЗА имперска държава, т.е. КПол се игнорира, като главен град на империята.

Очевдно тези локални крепости и градове ВЕЧЕ имат национално подсъзнание на НЕЩО отделно от РИ,

НО това НЕ Е според РИ, тя нарича това „сепаратизъм”. Въпреки това, цялата история около тези години ПОЧИВА ВЪРХУ ИМПЕРАСКАТА ЗАКОННОСТ,

Така че отново е трудно да се индикира „българска държава”, защото ТЯ евентуално е пак скрита под имперските закони.
Симеон претендира за първопрестол ВЪРХУ ИМПЕРСКИТЕ ЗАКОНИ, а не върху някакви азиатски закони донесени от циганите – това става и при Асен и Петър по-късно. „Българска държава”, която НЕ Е създадена от българи, а от власи, кумани или каквито са били там, те СТАВАТ „българи”,
НО това не са „българите” от РИ. Те не правят влашка държава, защото името не е квалитетно – името „българин” е квантитура на свободен човек и освен това бияч от РИ.

По отношеине на робството – очевидно „българското формирование” е ползвало робите, дори да НЕ Е като раб. сила, то поне като „валутна единица” при размяната на пленници. Доказателство за това са исканията на деца на робини (робството се придобива и чрез акт на „приписване” от един собственик на друг), чийто баща е българин.
Именно чрез факта че са деца на българин, те претендират, че са свободни, като презумцията е, че „българин” значи свободен човек, т.е. граждсани на РИ, т.е. римлянин и т.н.
Темата е огромна по обем, може и да бъркам някъде в неизяснените или недобре обяснени подробности, но като цяло картинката е такава и никаква друга.

От тук и само от тук, България е първородна дъщеря на РИ, понеже е отцепила се част от РИ, следствие на центробежните национални сили, а не е маймунска държава основана от диваци, под конската опашка да някаква орда. ОРДО между впрочем е също римска дума за военна част.
Поздрави.!
Боцман



Гласувай:
5



1. nikikm - Добре де,
18.06.2012 22:09
какво е според вас основното население,гръбнака на ИРИ? Какъв е Константин Велики и повечето императори след него,някои от които негови роднини?Какъв език говорят и на какъв пише,поне Константин? Става въпрос за етнос.Дайте да вкараме малко ред в нещата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nestinar
Категория: Други
Прочетен: 1215296
Постинги: 382
Коментари: 1139
Гласове: 2614
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930